pliant-rmk

"Colecteaza selectiv! Implica-te si tu!"

Luni, 27 februarie 2012, la Hotel Victoria – salonul Ferdinand, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges, in parteneriat cu SC Apa – Canal 2000 SA, SC Eco-Rom Ambalaje SA, Universitatea Pitesti, SC Sota Grup 21 SRL si Antena 1 Pitesti au dat startul campaniei de informare si constientizare "Colecteaza selectiv! Implica-te si tu!"

 La eveniment au participat: domnul Vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges – Florin Tecau, doamna Vicepresedinta a Consiliului Judetean Arges – Simona Bucura Oprescu, edili ai tuturor primariilor din judet, reprezentanti ai operatorilor de Salubritate, reprezentanti ai Garzii de Mediu si ARPM Pitesti.

Prin aceasta campanie se urmareste:

1. Dezvoltarea unui cadru de comunicare si parteneriate pentru informarea grupului tinta.
2. Informarea factorilor interesati cu privire la noile dotari din sistemul integrat de management al deseurilor din judetul Arges.
3. Constientizarea locuitorilor judetului Arges privind beneficiile colectarii selective.
4. Implementarea unui sistem de colectare selectiva la gospodariile din mediul urban si rural.
5. Reducerea cantitatii de deseuri menajere depozitate la Albota, respectiv cresterea cantitatii de deseuri reintroduse in circuitul economic.
6. Protejarea mediului inconjurator si reducerea poluarii aerului, apei si solului prin gestionarea corecta a deseurilor.

Tot astazi, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges a semnat un Protocol cu S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. pentru campania de informare si constientizare cu privire la colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje in judetul Arges.
Prin acest protocol, SC Eco-Rom Ambalaje SA s-a angajat sa sprijine campania de informare si constientizare si sa ofere manualul educational „Invatam sa reciclam ambalajele", elevilor de clasa a III-a din toate scolile din judet.
Actiunile se vor desfasura pe parcursul intregului an si va beneficia totodata si de implicarea administratiilor locale din judet, voluntari, reprezentanti ai ONG-urilor de profil, elevi, cetateni si agenti economici.
Acest nou sistem urmareste sa imbunatateasca atat calitatea vietii, cat si a mediului, aplicand legislatia romaneasca si europeana in domeniu, in conditii de eficienta economica si de suportabilitate financiara.

 

>